diumenge, de març 04, 2007

No és obvi

La sinceritat, l'honestedat o la transparència tenen un valor limitat o, si més no, molt diferent del que acostumem a donar-los. Quin valor té un regal, si cada dia n'hi ha un. Quin valor té el sol en els països assolellats o la pluja en els plujosos. El vertader valor de la sinceritat, de la transparència és en aquelles circumstàncies en que l'home més esquerp, l'home més agressiu o l'home més segur mostra les seves pors o les seves debilitats. Mostrar-se sempre sincer o fer de les nostres pors la nostra façana és pornografia.

Valoro extraordinàriament aquell moment en que tu, la noia més bella, la noia que em manllevava l'autoestima i la seguretat, mostrés la vulnerabilitat de les seves conviccions. No vas destrossar el teu propi mite, vas engrandir-lo. La seguretat de la inseguretat et va fer més segura, més superior.

La robustesa ens serveix per aixecar-nos amb una rialla a la cara després de cada caiguda, per repel·lir els mesquins i per eixamplar els horitzons. La vulnerabilitat i la delicadesa són el pont entre aquest gust per l'abisme i la tranquilitat de la llar.

L'equilibri d'aquestes dues qualitats és la complitut, és la persona capaç d'aconseguir el que vulgui, és la persona valenta, la que s'atreveix a tot.

Tu ets la por del soldat, però també el soldat; ets la sensibilitat del botxí, però també el botxí. No ets evident i només et presentes tal com ets als que són capaços de percebre-ho. Rebutges els qui defensen la transparència total, és a dir, la vulnerabilitat total, i també aquells que no veuen més enllà del que és obvi i no veuen en tu la teva tendresa o la teva vulnerabilitat parcial. Normalment són els mateixos.

Perquè allò realment important és el grau, la tria. Distingir els bons amb un premi, que ets tu, i ignorar els dolents amb la teva condescendència. És trobar el clos paricular on la vulnerabilitat només rep comprensió i suport i no contraatac. És, per damunt de tot, la confiança en mi i l'elogi d'entrar en tu.
 
eXTReMe Tracker